Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Πατέρας και κόρη....


Εάν είστε πατέρας, η κόρη σας γνωρίζει και αναγνωρίζει από τη βρεφική της ηλικία τη βαθιά φωνή και τη σωματική σας δύναμη, καθώς είστε εσείς που τη βοηθάτε να νιώσει προστατευμένη. Όλα αυτά τα χρόνια, νιώθει ασφαλής όταν την παίρνετε αγκαλιά, όταν φωλιάζει στο στήθος σας ή όταν κοιτάζει τον κόσμο από ψηλά, καθισμένη στους ώμους σας. Ίσως δεν αισθάνεται τόσο ήρεμα ή τόσο γαλήνια μαζί σας όσο με τη μητέρα της, αλλά αισθάνεται παράτολμη και έχει τη διάθεση να ρισκάρει.

Ώρα για Δύο

Εάν είστε πατέρας, καθιερώστε μια εβδομαδιαία έξοδο ή δουλειά μόνο για εσάς και την κόρη σας, όπως το να πάτε για ψώνια το Σάββατο το πρωί ή να πάτε το αυτοκίνητο για πλύσιμο.

Ξεχάστε την Τελειότητα

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, οι τελειομανείς πατέρες έχουν τελικά την τάση να μην κάνουν πράγματα με τις κόρες τους και να μην τους μιλάνε για σημαντικά θέματα. Πρέπει να θυμίζετε στον εαυτό σας ότι η κόρη σας δε χρειάζεται έναν τέλειο πατέρα. Σας αγαπάει. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα δείξει κατανόηση αν κάνετε λάθη. Ωστόσο, θα αισθανθεί μια φοβερή απώλεια (το ίδιο και εσείς!) εάν δεν έχει στη ζωή της τη δική σας στοργική υποστήριξη.


Εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες όσο υπάρχουν

Στην προσχολική ηλικία, η κόρη σας τρελαίνεται να σκαρφαλώνει στην μπροστινή θέση του αυτοκινήτου και να πηγαίνει μια βόλτα μαζί σας. Στο νηπιαγωγείο, ενθουσιάζεται όταν μοιράζεται τα ενδιαφέροντά σας. Μην περιμένετε! Κάνετε πράγματα μαζί της τώρα προτού απορροφηθεί από τις αλλαγές που συμβαίνουν στην εφηβεία.

Παρακολουθώντας τη να ρισκάρει

Όταν η κόρη σας κάνει οτιδήποτε που περιλαμβάνει κάποιο ρίσκο, από τη συμμετοχή της σε ένα τουρνουά ορθογραφίας ή σκακιού μέχρι ένα παιχνίδι μπάσκετ με την ομάδα της, πρέπει να είστε εκεί για να βλέπετε το κουράγιο που δείχνει. Όταν κάνει λάθη, να της δείχνετε πόσο περήφανος είστε για αυτή, ό,τι κι αν γίνει.

Συναισθηματικό Θάρρος

Για να εξερευνήσεις τον κόσμο απαιτείται ένα συγκεκριμένο είδος θάρρους, το είδος που διαθέτουν άφθονο οι πατέρες. Όμως, η πατρότητα απαιτεί μερικές φορές ένα εντελώς διαφορετικό είδος τόλμης, το συναισθηματικό θάρρος. Σύμφωνα με τους ερευνητές, όταν τα κορίτσια γίνονται συναισθηματικά, συχνά οι πατέρες δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν. Οπισθοχωρούν και αρχίζουν να περνούν λιγότερο χρόνο με τις κόρες τους. Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να είστε πρόθυμος να περνάτε χρόνο με την κόρη σας, να την ακούτε ακόμα και όταν είναι πολύ συναισθηματική και συγκινημένη και δεν είστε σίγουρος για το τι συμβαίνει.
Κάθε φορά που θα το κάνετε αυτό, εκείνη θα νιώθει την αγάπη και την αποδοχή σας που κανείς άλλος στη γη δεν μπορεί να της προσφέρει. Στη συνέχεια, σκουπίστε μαζί τα δάκρυά της και συνεχίστε τη μεγάλη περιπέτεια πατέρα και κόρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου