Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Άναψε κόκκινο για το facebook

Ο Μπαράκ Ομπάμα απαγορεύει στις κόρες του να εγγραφούν μέχρι να ενηλικιωθούν! 
Αν και ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα οφείλει πολλά στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όταν διεκδικούσε την εκλογή του, ο πατέρας Μπαράκ Ομπάμα εμφανίζεται μάλλον αρνητικός απέναντι στην προοπτική να μπουν στον κόσμο των «social media» οι δύο κόρες του. Τουλάχιστον αυτό διαφαίνεται σε συνέντευξη που παραχώρησε το προεδρικό ζεύγος στο αμερικανικό περιοδικό «People».

Ο Μπαράκ Ομπάμα απαντά ευθέως «όχι» όταν ερωτάται εάν θα άφηνε τη Μάλια και τη Σάσα να δημιουργήσουν προφίλ στο facebook και μετά ρίχνει το μπαλάκι στα κορίτσια: «Η θεωρία τους είναι: "γιατί πρέπει να αφήνουμε ένα κάρο κόσμο που δεν γνωρίζουμε να μαθαίνει τι κάνουμε;"». Θεωρητικά, η 13χρονη Μάλια θα μπορούσε να μη ρωτήσει καν τον πατέρα της και τη μητέρα της εάν της επιτρέπουν να δημιουργήσει προφίλ, αφού από αυτήν την ηλικία επιτρέπει η δημοφιλής ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης την πρόσβαση στον κόσμο της.

Το ζεύγος Ομπάμα, ωστόσο, φαίνεται να έχει την άποψη ότι τα παιδιά αποκτούν τέτοια δικαιώματα με την ενηλικίωση. «Δεν ξέρω, σε τρία-τέσσερα χρόνια μπορεί να έχουν αλλάξει άποψη» καταλήγει ο αμερικανός Πρόεδρος, περιλαμβάνοντας στην απάντηση και τη 10χρονη Σάσα. Η - τουλάχιστον - επιφυλακτική στάση του Μπαράκ Ομπάμα απέναντι στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσε πλήθος σχολίων στο Διαδίκτυο, πολλά από τα οποία άφηναν αιχμές για την πραγματική σχέση του Προέδρου με τον κυβερνοχώρο.

Ο Κρις Χιουγκ, ένας από τους τέσσερις συνιδρυτές του facebook, δημιούργησε για τον Ομπάμα εκείνη την πολεμική μηχανή χάρις στην οποία προκλήθηκε μια άνευ προηγουμένου κινητοποίηση στο Ιντερνετ όταν ήταν υποψήφιος. Σε μια από τις επισκέψεις στη Σίλικον Βάλεϊ συνέφαγε με τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ, το αφεντικό του facebook και άνθρωπο που «κατάφερε να κάνει σε επτά χρόνια ό,τι προσπαθεί η CIA σε εξήντα: να ξέρει τι διαβάζουν, σκέφτονται και ακούν 800 εκατ. άνθρωποι», όπως έγραψε το περιοδικό «Forbes», χρίζοντάς τον έβδομο πιο ισχυρό άνθρωπο στον κόσμο. Τουλάχιστον, ο αμερικανός Πρόεδρος παραμένει ακόμη πρώτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου