Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Αράχωβα



Η Αράχωβα, ο διασημότερος χειμερινός προορισμός έχει κάθε λόγο να υπερηφανεύεται πως δεν του λείπει τίποτα. Έντονη ζωή, glamour, αληθινή διασκέδαση, υπέροχες γεύσεις, ιστορία, παράδοση και άπειρες δόσεις χιονιού. «Μελέτησε» τις top εμπειρίες που σου αποκαλύπτουν το αυθεντικό πρόσωπό της Αράχωβας. Μην τις χάσεις, θα χάσεις!

Σκαρφάλωσε στα ύψη!
264 σκαλιά χωρίζουν την Αράχωβα στα δύο. Όσο κουραστικό κι αν σου φαίνεται θα τα ανέβεις έστω και μία φορά, για να προσεγγίσεις την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Η ιστορία του συγκεκριμένου «δρόμου», γνωστού και ως εγκάρσιου, είναι άκρως επεισοδιακή και ενδιαφέρουσα. Διανοίχτηκε το 1927 όταν ο λήσταρχος Καραθανάσης υπό την απειλή όπλου, εφάρμοσε έναν πρωτόγνωρο, και καθόλα αποτελεσματικό, τρόπο... απαλλοτρίωσης! Κατά την ανάβασή, άφησε τη φαντασία σου ελεύθερη, πλάσε στο μυαλό σου την εικόνα του λήσταρχου και νιώσε πρωταγωνιστής εκείνης της εποχής

Παιχνίδια στον πάγο
Είσαι από αυτούς που τρελαίνονται για «γκαζιές» στον πάγο; Μην χάνεις λεπτό. Στην είσοδο του Λιβαδίου, το Παγοδρόμιο σε περιμένει καθημερινά από τις 9 έως τις 3 τα ξημερώματα. Φόρα τα πέδιλά σου, μπες δυναμικά στο παιχνίδι, ακούγοντας dance μουσικές από το cafe κι αν η αδρεναλίνη σου χτυπήσει κόκκινο... η θερμαινόμενη πισίνα σε προ(σ)καλεί για μακροβούτια!

Slalom Lovers!
Κοσμικά Κελάρια, ανανεωμένη Φτερόλακκα ή ζόρικος Γεροντόβραχος; Γιατί να θέτεις στον εαυτό σου τέτοια διλήμματα; «Αλώνισέ» τα όλα κι αποφάσισε ποιο σου ταιριάζει περισσότερο. Τα χιονοδρομικά κέντρα του Παρνασσού εξελίσσονται διαρκώς και δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα αντίστοιχα του εξωτερικού! Ανανεωμένες πίστες, εκπληκτικά chalets, exclusive υπηρεσίες και διασκεδαστικά events βάζουν σε πειρασμό ακόμη κι όσους δεν είναι fans του σκι ή του snowboard. Για τους υπόλοιπους δεν το συζητάμε κάν... Eίναι ήδη εκεί!

Πάμε πλατεία;
Θες, δεν θες ο δρόμος θα σε φέρει στην πλατεία Λάκκα που ανάγει τη διασκέδαση σε εμπειρία. Οι φωνές, τα χαρούμενα πρόσωπα, οι δελεαστικές μυρωδιές, οι αχνιστοί καφέδες θα σε «καθίσουν» χωρίς δεύτερη σκέψη σε ένα από τα νεανικά cafes και μια εμπειρία χαλάρωσης και απόλαυσης θα ξεκινήσει. Δεν έχει σημασία ποιο θα διαλέξεις -είναι όλα ένα κι ένα!- σημασία έχει πως ο χρόνος εδώ σταματά μαγικά και εσύ θα νιώσεις πως βρίσκεσαι στο κέντρο του κόσμου. Όταν το συνειδητοποιήσεις, θα θες κι άλλο, ενώ το σύνθημα σου θα είναι ένα. Πάμε πλατεία;

Έξω βγες!
Ποιος είπε ότι η νύχτα είναι για να σε βρίσκει στο κρεβάτι σου; Άσε στην άκρη τέτοιες αντιλήψεις, «φόρα» το γοητευτικότερο χαμόγελό σου και βγες συντροφιά με την πιο χορευτική σου διάθεση. Μπαράκια με άποψη, clubs που ξέρουν να εκτοξεύουν το κέφι στα ύψη, ελληνάδικα που τα αποχωρίζεσαι μόνο όταν οι πρώτες αχτίδες του ήλιου ξεπροβάλλουν, θα σε κάνουν απλώς να βγάλεις το καπέλο στην αραχωβίτικη νύχτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου