Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Το εγκεφαλογράφημα του Αϊνστάιν.


Μια εικόνα όπου η διασημότερη ιδιοφυΐα του κόσμου, βρίσκεται σε ένα μικρό κρεβατάκι στο Princeton University. 16 μικρά ηλεκτρόδια έχουν κατανεμηθεί στο κεφάλι, και τη μύτη του Άλμπερτ Αϊνστάιν , καθώς είχε προσφερθεί ως πειραματόζωο για ένα φιλόδοξο πείραμα στον εγκέφαλο του.

Οι επιστήμονες ήθελαν να ξέρουν πώς είναι ο μηχανισμός του εγκεφάλου ιδιοφυΐα, ο οποίος σκέφτεται τόσο σύνθετα προβλήματα, σε σχέση με τους κοινούς θνητούς. Αυτή η μελέτη των εγκεφαλικών κυμάτων, η οποία καταγράφτηκε σαν βιοηλεκτρική δραστηριότητα παρίσταται και ως γραφική παράσταση.


Μετά από τη σύγκριση των EEG του Αϊνστάιν, με άλλων «απλών» ανθρώπων, κατάληξαν σε ένα εκπληκτικό συμπέρασμα. Αυτό ήταν ότι ο Αϊνστάιν χρησιμοποιούσε πολλές διαφορετικές ομάδες εγκεφαλικών κυττάρων, όλες μαζί σαν μια ομάδα εργασίας όταν σκεφτόταν ένα πρόβλημα. Το μυαλό του σκεφτόταν πολύ γρήγορα και πολύ πιο πολλά δεδομένα, σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο εγκέφαλο .

Στο διάγραμμα φαίνεται η διαφορά όταν του είπαν να σκεφτεί, κατά την διάρκεια του πειράματος, τη θεωρεία της σχετικότητας, και αμέσως μετά να μη σκεφτεί τίποτα άλλο. Κατά την διάρκεια της σκέψης 8 διαφορετικά σημεία του εγκεφάλου λειτουργούσαν ταυτόχρονα, ενώ στην περίοδο της ηρεμίας πολύ λιγότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου