Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Η Σούζαν των ρεκόρ

Η τραγουδίστρια Σούζαν Μπόιλ, που από άσημη νοικοκυρά μετατράπηκε σε σταρ πρώτου μεγέθους, είδε το όνομά της να γράφεται στο βιβλίο Γκίνες, καταρρίπτοντας τρία ρεκόρ ως προς τις πωλήσεις δίσκων.

Πριν λάβει μέρος στο σόου "Βρετανία έχει ταλέντο" η 48χρονη Σκοτσέζα Σούζαν Μπόιλ από το Μπλάκμπερν, κοντά στο Εδιμβούργο ήταν μια παντελώς άγνωστη άνεργη νοικοκυρά που το όνειρό της ήταν να ασχοληθεί επαγγελματικά με το τραγούδι.

Ζούσε με τη δεκάχρονη γάτα της, την Πεμπλς, στο πατρικό τεσσάρι σπίτι της, όπου φρόντιζε μόνη της τη μητέρα της ως το 2007, χρονιά θανάτου της σε ηλικία 91 ετών.

Σήμερα η Σούζαν Μπόιλ είναι μια ολοκληρωμένη τραγουδίστρια που έχει μπει στο βιβλίο Γκίνες καταρρίπτοντας 3 ρεκόρ.

Το πρώτο της άλμπουμ το "Ονειρεύτηκα ένα όνειρο", έκανε το ντεμπούτο του ως το καλύτερο σε πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το δεύτερο ρεκόρ της είναι ότι κατάφερε το άλμπουμ της να είναι το πρώτο σε πωλήσεις σε μια εβδομάδα. Πούλησε 411.820 αντίτυπα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ενώ είναι η πρώτη καλλιτέχνης που κάνει ντεμπούτο σε τόσο προχωρημένη ηλικία και έχει τέτοια εμπορική απήχηση.

Η Σούζαν Μπόιλ, δήλωσε ότι αισθάνεται ιδιαίτερη τιμή που είχε την ευκαιρία να τραγουδήσει για τον Πάπα Βενέδικτο XVI κατά την διάρκεια της περιοδείας του στην Βρετανία.

Η τραγουδίστρια ερμήνευσε εκκλησιαστικούς ύμνους αλλά και τραγούδια στο Glasgow’s Bellahouston Park, στις 16 Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου