Ο αρχισυντάκτης του gazzetta.gr Μιχάλης Τσαμπάς, γράφει για τις διαφορετικές αντιλήψεις γύρω από το ποδόσφαιρο σε Ελλάδα και Αγγλία ακόμη και τα Χριστούγεννα!

Στην Αγγλία το λένε Boxing Day! Στην Ελλάδα το λέμε «καλά οι μαλάκες κάθονται δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων και παίζουν μπάλα»! Κι έτσι απλά γίνεται κατανοητό το πως οι δύο λαοί αντιλαμβάνονται το ποδόσφαιρο και γιατί εμείς είμαστε τουλάχιστον... 1000 χρόνια πίσω.

Ναι, την Δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων που οι περισσότεροι Έλληνες παίκτες είναι σε χειμερινά σαλέ σε Αράχωβα ή Καϊμακτσαλάν με τα γκομενάκια και οι ξένοι του ελληνικού πρωταθλήματος την.....
έχουν κάνει για τις πατρίδες τους από την περασμένη εβδομάδα, οι συνάδελφοι τους στο «Νησί», κάνουν γιορτές μέσα στο γήπεδα.

Όχι όμως μόνοι τους. Μαζί με χιλιάδες Άγγλους που γεμίζουν τις εξέδρες και λένε το Merry Christmas με ένα κασκόλ στον λαιμό και με μια φανέλα φορεμένη. Εκεί όπου το ποδόσφαιρο είναι η πραγματική γιορτή για τους πάντες. Εκεί που ένα ολόκληρο σύστημα γύρω από το ποδόσφαιρο σέβεται τον «πελάτη», φίλαθλο ή οπαδό που αφήνει σε δύσκολες εποχές τις ωραίες του λίρες.
Εκεί που ο κόσμος δεν αντιμετωπίζεται ως... αναγκαίο κακό! Εκεί όπου και τα Χριστούγεννα, αλλά και η παραμονή της Πρωτοχρονιάς (καθώς έχει πάλι αγωνιστική) είναι μια ακόμη μέρα στην δουλειά, έστω και ξεχωριστή. Δεν είναι πάντως μια καλή ευκαιρία για... λούφα όπως στην χώρα μας. Φυσικά και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ.

Μόνο μια φορά πριν 4-5 χρόνια η διοργανώτρια αρχή είχε... τολμήσει να βάλει αγωνιστική ανάμεσα σε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά και οι παίκτες κόντεψαν να κηρύξουν επανάσταση. Έβγαιναν από τα αποδυτήρια με σκυμμένα κεφάλια και όσοι έκαναν στους δημοσιογράφους την «τιμή» να μιλήσουν είχαν μόνο... ειρωνικές κουβέντες να πουν!

Από τότε ποτέ ξανά δεν είχε δραστηριότητα στο μεσοβδόμαδο! Λες και είναι... μαθητές που το κόβουν για 15 μέρες! Αλήθεια πως να σκέφτεται άραγε ένας οικοδόμος ή ένας ελαιοχρωματιστής που έχει να κάνει μεροκάματο από το καλοκαίρι, γνωρίζοντας πως κάποιοι δεν επιθυμούν να δουλεύουν ανάμεσα στις δύο αυτές γιορτινές ημέρες;  
http://www.gazzetta.gr/