Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Νέο μουσείο της Ferrari στη γενέτειρα του δημιουργού της!

Η Ferrari έχει ήδη μουσείο στο Maranello, το οποίο βρίσκεται μόλις 30 λεπτά μακρυά από την Modena, αλλά το νέο μουσείο Casa Enzo Ferrari έχει εκθέματα τα οποία δίνουν περισσότερο έμφαση στη ζωή και στο έργο του Enzo Ferrari.

Το κτίριο είναι έκτασης 54.000 τετραγωνικών μέτρων και διαθέτει έναν μεγάλο εκθεσιακό χώρο, μια γκαλερί με διάσημα....
αυτοκίνητα της Ferrari, ένα χώρο με ιστορικά έργα τέχνης, ένα χώρο με αναμνηστικά, ένα χώρο με ψηφιακό αρχείο το οποίο παρέχει πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα ιστορικών σχεδίων και εγγράφων της Ferrari, μια αίθουσα συνεδριάσεων, καφετέρια αλλά και βιβλιοπωλείο. Κόστισε κοντά στα 18 εκατ. ευρώ και ελπίζει να δέχεται 200.000 επισκέψεις τον χρόνο.





Το μουσείο βρίσκεται στην “Motor Valley”, όπως έχει ονομαστεί η κοιλάδα γύρω από την Modena, και έχει χτιστεί δίπλα από το σπίτι που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Enzo Ferrari, το οποίο αναπαλαιώθηκε.

Το σχεδιασμό του μουσείου έχει αναλάβει η Future Systems με την οροφή να είναι βαμμένη σε κίτρινο χρώμα (το χρώμα που είχε επιλέξει ο Enzo Ferrari ως φόντο για το όρθιο άλογο στο διάσημο λογότυπό του) και να έχει σχέδιο παρόμοιο με αυτό του καλύμματος του κινητήρα ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου. Στην ίδια περιοχή υπάρχουν επίσης τα εργοστάσια της Lamborghini, της Pagani, της Maserati, της Ducati της De Tomaso αλλά και πολλών αγωνιστικών ομάδων όπως η Dallara και η Bimota. Το συγκρότημα του μουσείου έχει χτιστεί με καινοτόμα υλικά και με κύριο στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και τον απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον.  

Δείτε το βίντεο ή ταξιδέψτε στη γειτονική Ιταλία!


http://www.soulme.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου